torsdag, november 10, 2005

Flammable ex...

Det var en gång en pojke som fick en idé. Han samlade ihop sina vänner, väskor packades och de for till Prag över nyår.
Vännerna reste med buss, vansinnigt tråkigt men ack så billigt, och inkvarterades på botell*.
I gänget ingick Honey med dåvarande respektive.
Nyårsafton firades i goda vänners lag på östeuropeisk restuarang med östeuropeisk mat i stil med ostbricka á la skivad grå hushållost, östeuropeisk underhållning i form av små dresserade hundar hoppandes genom ringar och östeuropeisk kvinna i baddräkt och nätstrumpor med rockringar.
Framåt tolvslaget samlades champagnen ihop och vännerna drog ut i den underbara staden för att kramas, dricka, tuta och fira in det nya året.
Efter det magiska klockslaget gick vännerna skilda vägar och på vägen mot botellet provades det grog** i liten källarkrog.
Åter på botellet valde Honey att gå i säng medans hennes respektive önskade fortsätta natten i andras sällskap.
Honey somnar och snusar sött när plötsligen dörren rycks upp och den andre hälften ramlar in. Han fortsätter utan stopp in i badrummet.
Med en ljudlig krasch krossas en flaska i duschen. Konstiga ljud yttras och Honey suckar i sitt bakrus och finner sig ett par öronproppar.
Pojken kommer ut ur badrummet. Som den omtänksamma flickvännen Honey då är frågar hon; -Hur är det?
Pojken svarar; -Jag har bränt handen, det gör ont som fan.
-Men du blöt en handduk i kallt vatten och vira den runt handen. Svarar Honey i ett försök att vara vårdande. Pojken följer hennes råd, stupar i sängen och däckar.
Honey vaknar av ett hårt knackande på dörren. Utanför står dåvarande goda väninnan L och undrar om Honey ska med och äta östeuropeisk frukostbuffet?
Honey sätter sig upp något förvirrad och tittar med morgongrusig ögon åt rummets andra säng och blicken möts av en naken man med morgon... ehhmmm ja.... nåja.... och en illa bränd röd/rosa vänsterhand.
Handen är svullen, glansig och delvis hudlös. Ett antal centimeter-höga vätskefyllda blåsor, i storlek med enkronor, sticker upp som bubblor ur huden på den sargade handen.
Pojken sover tungt och Honey lämnar honom så. Upp för frukost och vidare ut i den söndagsstängda staden för att hitta akutapotek.
Dörren var låst och kvinnan som öppnade luckan såg allt annat än entusiastisk ut och talade inte ett ord engelska. Honey gick därifrån med gasbinda, elastisk linda och något som förhoppningsvis var någon form av antiseptisk kräm.
Pojken väcks och plåstras varsamt om. Han är spak, öm och efterklok och låter sig utan protester tas om hand och beordras av en auktoritär Honey resten av dagen och under resan hem.

Vad kan vi nu lära oss av detta?

Spiller du Absinth på handen när du häller upp det ska du inte ha den handen i närheten när du sen med eld har för avsikt att karamellisera sockret***.

Sprit brinner BRA!



* Båthotell, hotellbåt alltså...
** Varm sprit med vatten, citron och socker enligt önskemål...
*** Inte för att han hade något socker men det skulle tydligen eldas i alla fall...

3 kommentarer:

Anonym sa...

LOOL! Stackars kille!

/D sa...

Vi glädjer oss alltid åt andras olycka. Stackaren. Det måste varit skitkul :-)

Honey sa...

Det var ganska mycket "men HUR dum e du" och "hur smart var det en skala" där ett tag... he he he... och det skulle han ha... mouha ha ha ha...